Vernieuwd P2000 in bedrijf!

Sinds medio december verloopt al het pagingverkeer in ons land via de 2WAY Viper switch die de oude P2000-apparatuur heeft vervangen. Het netwerk maakt om veiligheidsredenen gebruik van twee dezelfde switches. Op 9 januari is ook de tweede switch vervangen. Sinds deze datum is de vervanging van de centrale paging-apparatuur door 2WAY compleet voltooid!

Martijn Jasperse, Teamleider, over het laatste migratiemoment: “Alle centrale apparatuur in Driebergen en Hollandsche Rading is nu vernieuwd. De omschakeling is gestart om 20:00 uur en na twee minuten werden de eerste berichten uitgezonden via de nieuwe 2WAY Viper in Driebergen. Na een half uur testen en monitoren was duidelijk dat de situatie helemaal stabiel was. Vervolgens zijn de gebruikers via de communicator geïnformeerd over de afronding van het service window.”

Astrid Raaphorst, Projectdirecteur Meldkamers 112 en C2000 van het Ministerie van Veiligheid en Justitie is blij met het resultaat: “De vernieuwing van de centrale P2000-apparatuur is een belangrijke mijlpaal bij de vernieuwing van C2000. Hiermee weten de hulpdiensten in Nederland zich in de komende tijd verzekerd van een goed en stabiel P2000-systeem. Dat de grote hoeveelheid verkeer rond de oudejaarsnacht zonder problemen over het nieuwe systeem verliep, is hiervan het levende bewijs.”

Bron: Rijksoverheid

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Let's Talk!