Alarmeringsnetwerk P2000 vernieuwd

Het alarmeringsnetwerk P2000, waarmee hulpverleners op hun pager worden gealarmeerd door de meldkamer, is vernieuwd.

Op 1 juni jl. is het eerste pagingbericht over het vernieuwde alarmeringsnetwerk P2000 verzonden vanuit de meldkamer in Flevoland.

Vernieuwing C2000

De vernieuwing van het P2000 alarmeringsnetwerk is onderdeel van de vernieuwing van C2000, waarin ook het spraaknetwerk voor de hulpverleners en de radiobediening op de meldkamer worden vernieuwd. Het is een belangrijke mijlpaal voor de vernieuwing van C2000 en het is het resultaat van een hechte samenwerking tussen de hulpverleningsdiensten, het meldkamercentrum van de Nationale Politie, het Ministerie van Justitie en Veiligheid en 2WAY.

Compleet vervangen

Het alarmeringsnetwerk is compleet vervangen. Tijdens deze operatie, waarbij het bestaande P2000 gewoon in bedrijf bleef, is de centrale infrastructuur vervangen en zijn de 415 zendmasten voorzien van nieuwe apparatuur. De hulpverleners kunnen gebruik blijven maken van hun bestaande pagers. Ook aan de CAP-codes wijzigt niets.

Nieuwe mogelijkheden

Het systeem is klaar voor de versleuteling van berichten en voor terugmelding. De hulpverleningsdiensten bepalen zelf of ze gebruik gaan maken van deze mogelijkheden na de ingebruikname van de vernieuwde C2000-radiobediening van waaruit straks ook gealarmeerd kan worden.

Bron: Rijksoverheid

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Let's Talk!