2WAY timmert aan de weg in vernieuwen P2000-netwerk

2WAY vertelt uitgebreid over de voorbereidingen voor het vernieuwen van het P2000-netwerk. Roel Zwanikken en Mark Veth zijn aan het woord. Veth: “Een project als P2000 is wellicht groot, maar niet complex.”

In het kantoor van 2WAY in Zeewolde komt elke week het projectteam P2000 van 2WAY bijeen om de stand van zaken door te nemen. Het P2000-netwerk is onderdeel van het C2000-netwerk, dat in 2017 in zijn geheel vernieuwd zal worden. Sinds juli 2014 is 2WAY verantwoordelijk voor het onderhoud van dit P2000-netwerk.

Zwanikken: “Het hele onderhoud van P2000 is in kaart gebracht. We volgen de juiste procedures.”
Veth: “2WAY treedt op als integrator en werkt samen met verschillende partners die elk hun expertise inbrengen.”

Op naar 2017

2WAY loopt op schema in het vernieuwen van het netwerk, dat bestaat uit drie belangrijke fases (mijlpalen). De ontwerpfase moet eind december afgerond zijn. In 2017 wordt het vernieuwde netwerk volledig opgeleverd.

Veth: “We houden alle 414 sites, twee centrale locaties, een centraal systeem, alles webbased, alles gemonitord en een webbased fallback.”
Zwanikken: “Zolang de gebruiker maar niets merkt. Nu gaan we de migratie van zes maanden in. Kunnen we. Doen we.”

Demo van gebruiksvriendelijke functionaliteiten

Binnenkort komt het Ministerie naar Zeewolde voor een eerste demo van de nieuwe functionaliteiten, zoals encryptie en 2way paging.

Zwanikken: “We proberen nieuwe technieken voor PTT in public safety aan te bieden.”
Veth: “We kijken actief naar verbeteringen in het proces voor de gebruiker.”

Meer informatie?

Meer weten over de aanpak van 2WAY in de vervanging van het P2000 netwerk? Lees het volledige artikel in Verbinding van november.

Voor vragen neemt u contact op met de afdeling Marketing via marketing@2-way.nl of +31 (0)88 118 48 00.

2WAY BV is 100% dochter van Flash Private Mobile Networks. Beide organisaties hebben een ruime ervaring in het leveren en beheren van kritieke infrastructuren. Meer informatie over Flash leest u op www.flash-pmn.com.

Dit interview is overgenomen uit Verbinding, vakblad voor professionele telecommunicatie, november 2015.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Let's Talk!